Ny disk till tileserver skänkt av Open by default

Vi kan med glädje rapportera att Open by default har sponsrat OpenStreetMap Sverige med 1TB SSD EVO 850! Gemenskapen tackar och bugar!

På senare tid har det varit problem med diskutrymme på vår tile-server, dvs den tjänst som tillhandahåller renderade kartor. Effekten har varit att kartbitar inte cachats, eller med andra ord att kartbitar renderats vid förfrågan i stället för att plocka upp dem från disk. Vid hög belastning har det blivit väldigt långsamt. Dessutom har vi manuellt varit tvugna att då och då radera en bit av cachen för att göra plats för kartbitar där data har förändrats, vilket alltså skapat en inte helt acceptabel fördröjning mellan databasen och den synliga kartan hos oss.

Jan Ainali på Open by default låter hälsa på följande vis:

"OpenStreetMap är den givna tjänsten för öppna geografiska data och att ha en funktionell server som det går att experimentera på är viktigt för att kreativiteten ska kunna få utrymme. Open by default är glada att kunna hjälpa till och hoppas att disken kommer till nytta."

Publicerad i Nyheter av Karl Wettin